пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Кавунова скоринка

З деяких пір, перш ніж почати їсти кавун, я почала з нього зрізати скоринку й вона стала для мене куди важливіше, ніж його червона соковита м'якоть )))


Чому? Натискаємо на продовжити ;)

А тому що зі скоринок я готую смачні цукерки! Ось рецепт!

На 1 кг кавунових кірок вам знадобиться трохи більше 1 кг цукру, півсклянки води, для тих хто любить з кислинкою - цедра та сік 1 лимона.

Чистимо кавун і з його скоринок тоненько обрізаємо темно зелену шкірку та ріжемо світло-зелені скоринки на кубики. Складаємо їх до каструлі, заливаємо водою, щоб вона ледь покрила нарізані скоринки, доводимо все до кипіння та варимо на повільному вогні хвилин 7. 
Потім відкидаємо на друшляк, нехай вода стікає, а тим часом готуємо сироп: на повільному вогні розчиняємо цукор в половині склянці води. У готовий цукровий сироп додаємо скоринки та доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь та залишаємо наші майбутні цукерки охолоджуватися. Доводити скоринки до кипіння, варити та охолоджувати треба буде ще кілька разів. 


Після останнім варення скоринки висипаємо на друшляк, даємо їм трохи охолонути, саме трохи, інакше цукор на них почне кристалізуватися і цукерки вийдуть на вигляд не дуже гарними. А тепер починається саме трудомістке - треба всі шматочки розкласти так, щоб вони не стикалися. Розклавши все, відправляємо їх сушитися. 


А через пару днів насолоджуємося смачними цукатами! 


До речі в них ще можна додавати спеції, наприклад, корицю та ваніль ;) Смачного!

PS Я трохи запізнилася з цим постом, але це ж не страшно, літо не за горами ;))) А ще я трохи продовжила галерею, щоб вставити туди цей допис, якщо у когось є подібний пост про солодке на зиму, у вас є шанс до 30 листопада приєднається ;)

10 коментарів:

  1. ..та не запізнилася, я схожі з гарбуза робила))) спосіб дещо інший, але схоже і смачно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З гарбуза? Ніколи не чула :) Треба буде спробувати наступного року, бо цього року одна частина в морозилці, а іншу кури склювали ))))

      Видалити
    2. ..а наші гарбузи щось погано вродили, але кілька штук є поки що :)

      Видалити
  2. Ого, тре спробувати коли прийде "не за горами";)))))

    ВідповістиВидалити
  3. Смакота, головне безвідходне виробництво!

    ВідповістиВидалити
  4. нічого собі! не чула, не куштувала))) виглядає бомбово!

    ВідповістиВидалити
  5. Выглядит соблазнительно! Беру на заметку, будем пробовать... если не забудем )))

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...