середа, 24 липня 2013 р.

Схід справа тонка

Під такою назвою вийшло завдання в блозі Девицы мастерицы ще 25 червня... з цього дня я кожен день думала, що для мене схід... він такий різний... Японія з її лаконічністю... Китай з його історією... Індія з її барвами... Країни близького сходу з їх пряним запахом... а потім почалася спека... і захотілося мені чого-небудь прохолодного... наприклад, сорбету :) а ви знаєте що таке сорбет? це арабське слово "шербет", вимовлене на французький манер :) А тепер трохи історії... У Стародавньому Китаї кухаря змішували сніг з шматочками цитрусових і гранатовими зернами. А Олександр Македонський під час численних походів ласував ягодами, замороженими в снігу, які приносили йому з гірських вершин. Потім перси і араби познайомилися з цим прохолодним напоєм. З часом крижані фруктово-ягідні солодощі стали надзвичайно популярні у знаті всього світу - ними охолоджувалися гості на званих прийомах східних шейхів і на бенкетах європейських монархів... так, читаючи про історію східних солодощів і готуючи ягідний сорбет з малини і чорної смородини, народилася фотографія для фотозадания "Схід справа тонка"



На вогні, змішавши цукор і воду, готуємо сироп. Ягоди збиваємо блендером і пропускаємо через сито, щоб позбутися від кісточок, додаємо лимонний сік. Охолоджений сироп з'єднуємо з ягідним пюре, перемішуємо і відправляємо це ласощі в морозильну камеру десь на 5-6, за цей час іноді дістаємо його звідти і перемішуємо, щоб отримати ніжну консистенцію. 

Смачного!

2 коментарі:

  1. Написано-то как вкусно!!! Но я, к сожалению, люблю ягоду только "живую" ту, что на кусте. Желательно, чтобы она не мытая была))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Оля! Я тоже так люблю! А сорбеты обычно для доци готовлю, уж больно она любит мороженое, а покупать ей его каждый день не хочется! Вот и нашла такой выход - полезное для здоровья мороженое :)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...