понеділок, 1 липня 2013 р.

Ягідка малинка :)

Малинка, правда, тільки одна :)))


всі інші  не малинки, але не менш смачні :)))










Порічок в цьому році у нас дуууже багато, так багато, що я не тільки її заморозила, але і зварила джем :) Готується він просто - на 1 кг червоної або білої смородини 1 кг цукру (я брала більше, люблю щоб було солодко :))). Помиту і почищену від плодоніжок ягоду опускаємо в невелику кількість гарячої води і бланшируем кілька хвилин. Потім все пропускаємо через сито. Додаємо в отримане пюре цукор і поставимо на вогонь. Після закипання варимо на повільному вогні (не забуваємо помішувати, щоб не підгоріло) хвилин 30. Розливаємо в банки. І ще не забуваємо перед цим додати ванільки!!! І коли за вікном буде холодно і сиро, дістаємо баночку з джемом, заварюємо чай і насолоджуємося спогадами про літо зі смаком смородини і ароматом ванілі :))

8 коментарів:

  1. Вкуснные фотографии. Ягодки так захотелось, ммм.

    ВідповістиВидалити
  2. Ох....Юля...и что ты со мной делаешь!!!!! Сижу слюнки нервно сглатываю......
    А от слова "поричка", чуть не разрыдалась..... так красную и белую смородину только на Украине называют....Сразу детство в Броварах вспомнилось...Хорошее было время!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наташа, хочу признаться... слово "поричка" предназначалось именно тебе :))) И так приятно, что оно вызвало такие эмоции!!! :)

      Видалити
  3. Ой какие ягодки вкуснющие! Фото - замечательные.
    Наверное что-то из этого в схемы превратится?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Света! Не знаю насчет схем, в работе около 5-ти заказов и своих недоделок много, может быть зимой, когда захочется согрется, что-то и превратится в крестики :)))

      Видалити
  4. Юля, очень аппетитные ягодки!

    ВідповістиВидалити
  5. О, какая красота... и вкуснотища!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...