вівторок, 18 червня 2013 р.

Пост суничний ...

... і не рукодільний, ну частково не рукодільний :))))
Червоної земляничкой я вас вже пригощала, але у мене є ще один цікавий сорт... цвіте вона як всі землянички :)




а самі ягідки... кілька років тому все чекала, коли вони дозріють, тобто почервоніють... вони не червоніли... а потім почали обсипатися... тільки після цього я їх спробувала, а вони виявляється були вже стиглими!!!


як називається сорт я не знаю, але плодоносить вона чудово!


В цьому році я зібрала вже 2 кг!!!


Їсти в свіжому вигляді ми її не любимо, дуже смак і запах у неї насичений, але джем з неї... ммм... пальчики оближеш!!!


А ось і сам рецепт джему
На 1 кг суниць вам знадобиться 1 кг цукру, 1 склянка вершків, 2 ст. ложки цедри апельсина

Суницю необхідно промити, засипати цукром і залишити на деякий час, щоб виділився сік. Потім додати вершки, поставити на вогонь і варити 20 хвилин з моменту закипання. Потім протерти її через дрібне сито або збити блендером (але тоді залишаться кісточки, як у мене). В отримане пюре додати апельсинову цедру і знову варити 20 хвилин. Варити обов'язково помішуючи, щоб джем не пригорів! У гарячому стані джем перекласти в чисті сухі банки і щільно закрити. Зберігати в холодному місці.



7 коментарів:

  1. Какая красота! У нас такой же сорт сидит (название не помню), только это не совсем земляника, а помесь земляники с клубникой :)
    А за рецепт - спасибо! Обязательно попробуем такое варенье сделать.

    ВідповістиВидалити
  2. Ах какая красавица! ни разу не пробовала земляничного джема, обычно её только свежей едим, её так мало, что только полакомиться немножко :)

    ВідповістиВидалити
  3. Юля, ну уже слюнки текут :) У нас ещё зеленая клубника.
    Рецепт со сливками вижу впервые?!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Инна, я его случайно нашла в интернете года три назад, теперь только его и использую - очень вкусно!!!

      Видалити
  4. Девочки, спасибо огромное за ваши отзывы!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...