... і не рукодільний, ну частково не рукодільний :))))
Червоної земляничкой я вас вже пригощала, але у мене є ще один цікавий сорт... цвіте вона як всі землянички :)
Червоної земляничкой я вас вже пригощала, але у мене є ще один цікавий сорт... цвіте вона як всі землянички :)
а самі ягідки... кілька років тому все чекала, коли вони дозріють, тобто почервоніють... вони не червоніли... а потім почали обсипатися... тільки після цього я їх спробувала, а вони виявляється були вже стиглими!!!
В цьому році я зібрала вже 2 кг!!!
А ось і сам рецепт джему
На 1 кг суниць вам знадобиться 1 кг цукру, 1 склянка вершків, 2 ст. ложки цедри апельсина
Суницю необхідно промити, засипати цукром і залишити на деякий час, щоб виділився сік. Потім додати вершки, поставити на вогонь і варити 20 хвилин з моменту закипання. Потім протерти її через дрібне сито або збити блендером (але тоді залишаться кісточки, як у мене). В отримане пюре додати апельсинову цедру і знову варити 20 хвилин. Варити обов'язково помішуючи, щоб джем не пригорів! У гарячому стані джем перекласти в чисті сухі банки і щільно закрити. Зберігати в холодному місці.
На 1 кг суниць вам знадобиться 1 кг цукру, 1 склянка вершків, 2 ст. ложки цедри апельсина
Суницю необхідно промити, засипати цукром і залишити на деякий час, щоб виділився сік. Потім додати вершки, поставити на вогонь і варити 20 хвилин з моменту закипання. Потім протерти її через дрібне сито або збити блендером (але тоді залишаться кісточки, як у мене). В отримане пюре додати апельсинову цедру і знову варити 20 хвилин. Варити обов'язково помішуючи, щоб джем не пригорів! У гарячому стані джем перекласти в чисті сухі банки і щільно закрити. Зберігати в холодному місці.
Как аппетитно! Хочется попробовать :-)
ВідповістиВидалитиКакая красота! У нас такой же сорт сидит (название не помню), только это не совсем земляника, а помесь земляники с клубникой :)
ВідповістиВидалитиА за рецепт - спасибо! Обязательно попробуем такое варенье сделать.
Ах какая красавица! ни разу не пробовала земляничного джема, обычно её только свежей едим, её так мало, что только полакомиться немножко :)
ВідповістиВидалитиЮля, ну уже слюнки текут :) У нас ещё зеленая клубника.
ВідповістиВидалитиРецепт со сливками вижу впервые?!
Инна, я его случайно нашла в интернете года три назад, теперь только его и использую - очень вкусно!!!
Видалитикакая вкусная красота!!! :)
ВідповістиВидалитиДевочки, спасибо огромное за ваши отзывы!
ВідповістиВидалити