Сторінки

середа, 19 квітня 2017 р.

Про фотографію

Цей допис навіяв нещодавній курс з фотографії в інстаграм ...
Довго перемелювала... ні, не те що дізналася з курсу, а своє ставлення до курсів, яких зараз, як грибів після дощу, до фотографії, до своїх умінь та знань...

Перше що зрозуміла, існують знання та інформація, останньої в відкритих джерелах багато-багато, і її з легкістю можна самому знайти, це не займає багато часу... а ось зі знаннями складніше, їх потрібно отримувати від людини, яка сама знає та вміє, і вміє не лише щось якісно робити, але й головне вміє якісно ці знання викласти, тобто вміє вчити... а з цим, як на мене, біда-біда...

Друге, тренди, стилі, модні тенденції... один з найбільш розповсюджений стилів фотографій в інстаграм - це flatlay... Їх мільйони... і вони практично для мене всі на одне обличчя - чашки, зім'яте простирадло, квіти, парфуми, помада, листівки з буквами... переглядаючи їх, мені стає нудно... Люблю, коли гортаючи інстаграм, я впізнаю чия це світлина, дивлячись на неї, а не на ім'я того, хто опублікував! Впевнена, що успішність фотографії не лише у якості, а в індивідуальному стилі, який відрізняє її від мільйонів інших!

Третє, я нарешті визначилася зі своїм відношенням до світлин в інстаграм, які зроблені, відредаговані телефонами-планшетами. Це як streetfood! Ні-ні, це не погано, це навіть добре, тому що це швидко та ситно, і це буває дуже-дуже смачно, та навіть корисно! Але задоволення, насолоду, натхнення мені приносить інша їжа, приготовлена майстром, подана у бездоганному посуді у атмосферному місці... Ви мене розумієте?

До чого я це? До того, що помітила за собою, що тупцюю на місці, що мені не вистачає знань, і зараз я у пошуку місця, де ці знання, саме знання, можна отримати...

А поки що поділюся інформацією - як відбивач світла я використовую не білий ватман, а фольгу:)


Далі просто світлини ;) 







А сніг розтане, адже зараз весна!


14 коментарів:

  1. Згідна з тобою на 100%! До речі, я твої фото впізнаю )

    ВідповістиВидалити
  2. Я теж твої фото впізнаю :) А щодо стилів і трендів - мені теж багато чого зливається в одну мерехтливу масу, напевно, варто просто залишатись собою, маючи для самовираження знання і майстерність.

    *пішла читати шо то за флетлей такий :)*

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мммм, як же це приємно, коли тебе впізнають!!! Тоню, дякую!!!
      ...чомусь згадалося як багато років тому назад на блогері теж з'явилося багато експертів з облаштування блогів, і як результат купа блогів, схожих один на одний... головне не використовувати отримані знання як копірку ;)))

      Видалити
    2. Я той момент щасливо прогавила чи й не застала. Тепер інстаграми маємо схожі, часи йдуть, а бентега незмінна )))

      Відхід від копіпейсти як стилю життя - це вже вимагає здатності до творчості та певної внутрішньої свободи і може навіть трохи нахабства, не всі мають до того хист :)

      Видалити
  3. ..і як той курс? Бо пам'ятаю як ти писала, що його починаєш)))
    Про однакові фото 100% і ще додам з свого професійного напрямку - фотоальбомів. Кожний хто їх робить вважає обовязком покласти до кадру мережива, квіточок, карток з написами))) і от гортаєш стрічку, що мені пропонує інста, а там море однотипних фото, з зефірними ніжними оюразами і вже на саму роботу не надто й дивишся, бо весь той антураж ніби у всіх як по шаблону, і навіть майстра запамятати не можеш, бо однакового як фото так і робіт так багато.
    Я то взагалі фотограф такий собі, і ніби фото як таке мені і не цікаве, але люблю гарні фотографії у інших хочу навчитися гарно фотографувати хоча б своє рукоділля)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ганна, якби я раніше не підглядала одним оком в інші подібні курси, я б від нього очікувала б великі надії, але я була підготовлена, тому не зачарована, а відповідно в кінці на розчарована))) Що дізналася? Що таке flatlay ;) а ще про foodphoto, виявляється для того, щоб воно було класним, треба щоб їжа на ньому виглядає апетитно )))))
      А твої свытлини обожнюю саме за єдиний стиль та невелика кількість реквізиту!

      Видалити
    2. ..я взагалі дивилася щось про фуд фото і там розказували, що іyколи навіть знімають не зовсім їстівне, щоб воно гарно в кадрі виглядало))) а взагалі так, фото виглядають класно, коли хочеться оте все з'їсти.
      За фото дякую)) а взагалі для мене то така "боль" і зфотографувати нову роботу хочеться, а виходить не так як собі придумала в голові))) і виходить картина типу "очікування-реальність"..але маю, що маю :)

      Видалити
  4. Я твої світлини також впізнаю, Юлю!
    А от щодо навчання, то про себе скажу, що мені воно важко дається. Навіть не знаю, чи буде колись результат, який мене задовольнить))
    І курсами з кожним разом ще більше розчаровуюсь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Фато!!! Навчання ще залежить від вчителя, не кожний може викласти матеріал, щоб по ньому було легко вчитися ;) Мені в інтернеті пощастило пройти онлайн-курс Наталії Рецци... на жаль нічого подібного не можу знайти... навіть за гроші..

      Видалити
  5. про вуличну їжу та фото телефоном- ох як вдало!!! вдало!!! я досі роблю фото фотоапаратом, а потім додаю в інста.. так, довго, але інакше не можу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оля, я так само! І не хочу від цього відмовлятися!!!

      Видалити
  6. (Зараз всі на мене подивляться великими очима) А я не користуюсь мобільним телефоном.

    ВідповістиВидалити